• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVINJSKO MESO NA FRANCUSKI NAČIN: Krčka se pola sata u sosu od povrća i aromatičnih začina (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Ako volite gulaš onda probajte i recept za svinjsko meso na francuski način.

Francuski recept za spremanje svinjskog buta će vam se dopasti odmah. Njihov način pripreme dosta podsjeća na pravljenje gulaša, jer se meso krčka sa pasuljem i paprikom, a sve je bogato posuto začinima. Ukus je nevjerovatan, a svinjsko meso je mekano kao duša. Ovo jelo je odličan prijedlog za ručak, a dovoljno je da poslužite samo sa parčetom hljeba.

Sastojci:

500 g svinjskog buta
1 crni luk
2 čena bijelog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 konzerva pasulja
1 konzerva pelata
1 kašika paradajz paste
1 kašičica kima
1 kašičica slatke paprike
1 šolja pilećeg bujona

Priprema:

Isijecite meso na kockice, pa propržite u tiganju. Zatim ga izvadite, pa u isti dodajte sjeckani crni luk, a kada omekša dodajte i sjeckani bijeli luk. Poslije 2 minuta dodajte paprike isječene na sitne kockice, kao i procijeđen i opran pasulj. Promiješajte, pa sipajte pelat i paradajz pastu. Vratite meso, pa posolite i pobiberite i pospite začinima. Sipajte bujon i dobro promiješajte, pa kuvajte dok meso ne omekša, a to je nekih pola sata.

Svinjski but na francuski način
Izvor: Youtube/ Meat Recipes

 (Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA