Ako volite gulaš onda probajte i recept za svinjsko meso na francuski način.
Francuski recept za spremanje svinjskog buta će vam se dopasti odmah. Njihov način pripreme dosta podsjeća na pravljenje gulaša, jer se meso krčka sa pasuljem i paprikom, a sve je bogato posuto začinima. Ukus je nevjerovatan, a svinjsko meso je mekano kao duša. Ovo jelo je odličan prijedlog za ručak, a dovoljno je da poslužite samo sa parčetom hljeba.
Sastojci:
500 g svinjskog buta
1 crni luk
2 čena bijelog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 konzerva pasulja
1 konzerva pelata
1 kašika paradajz paste
1 kašičica kima
1 kašičica slatke paprike
1 šolja pilećeg bujona
Priprema:
Isijecite meso na kockice, pa propržite u tiganju. Zatim ga izvadite, pa u isti dodajte sjeckani crni luk, a kada omekša dodajte i sjeckani bijeli luk. Poslije 2 minuta dodajte paprike isječene na sitne kockice, kao i procijeđen i opran pasulj. Promiješajte, pa sipajte pelat i paradajz pastu. Vratite meso, pa posolite i pobiberite i pospite začinima. Sipajte bujon i dobro promiješajte, pa kuvajte dok meso ne omekša, a to je nekih pola sata.
(Stvar ukusa)