• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVINJSKO MESO NA FRANCUSKI NAČIN: Krčka se pola sata u sosu od povrća i aromatičnih začina (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Ako volite gulaš onda probajte i recept za svinjsko meso na francuski način.

 Svinjetina na francuski način Izvor: Printscreen/Meat recipes

Francuski recept za spremanje svinjskog buta će vam se dopasti odmah. Njihov način pripreme dosta podsjeća na pravljenje gulaša, jer se meso krčka sa pasuljem i paprikom, a sve je bogato posuto začinima. Ukus je nevjerovatan, a svinjsko meso je mekano kao duša. Ovo jelo je odličan prijedlog za ručak, a dovoljno je da poslužite samo sa parčetom hljeba.

Sastojci:

500 g svinjskog buta
1 crni luk
2 čena bijelog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 konzerva pasulja
1 konzerva pelata
1 kašika paradajz paste
1 kašičica kima
1 kašičica slatke paprike
1 šolja pilećeg bujona

Priprema:

Isijecite meso na kockice, pa propržite u tiganju. Zatim ga izvadite, pa u isti dodajte sjeckani crni luk, a kada omekša dodajte i sjeckani bijeli luk. Poslije 2 minuta dodajte paprike isječene na sitne kockice, kao i procijeđen i opran pasulj. Promiješajte, pa sipajte pelat i paradajz pastu. Vratite meso, pa posolite i pobiberite i pospite začinima. Sipajte bujon i dobro promiješajte, pa kuvajte dok meso ne omekša, a to je nekih pola sata.

Svinjski but na francuski način
Izvor: Youtube/ Meat Recipes

 (Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop