Mafini od mljevenog mesa će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Mafini se prave u cijelom svijetu, a svaka zemlja ima svoj tajni recept. Ukusni su i slani i slatki, a danas postoji toliko načina na koje možete da ih napravite.Uglavnom se koristi tijesto ili jaja, a mi vam predlažemo da probate i ove neobične od mljevenog mesa. Dodajte mu ostale sastojke i sjedinite smjesu, a onda sipajte u kalup za mafine i ispecite.Dobićete ukusno i zanimljivo predjelo za neke svečane prilike, ali i super večeru.
Sastojci:
500 g mljevenog svinjskog mesa
3 bjelanceta
250 g ovsenih pahuljica
1 crni luk
2 štapa celera
2 čena bijelog luka
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice mljevenog kima
1/2 kašičice mljevenog timijana
Priprema:
U posudu sipajte mljeveno meso, pa dodajte bjelanca, ovsene pahuljice, sjeckani crni luk, sjeckani celer, mljeveni bijeli luk, slatku papriku, so, biber, mljeveni kim i mljeveni timijan. Lijepo sjedinite, pa sipajte u kalup za mafine koji ste prethodno malo nauljili. Malo poravnajte. Pecite u zagrijanoj rerni na 190°C oko 30-35 minuta.
(Stvar ukusa)