Ako volite da eksperimentišete sa hranom i uživate u isprobavanju novih jela i ukusa, onda obavezno spremite i ovaj recept.
Napravite meso u zanimljivom umaku od pomorandže, đumbira, šećera u prahu i sojinog sosa. Kombinacija koja na prvu loptu djeluje čudno i neukusno, ali kada probate nećete moći da prestanete da jedete. Poslužite sa kuvanim pirinčem ili tjesteninom.
Sastojci:
3 kašike ulja
500 g govedine
2 kašike kukuruznog brašna
prstohvat soli i bibera
120 ml soka od pomorandže
kora 1/2 pomorandže
3 kašike šećera u prahu
5 kašika soja sosa
2 čena bijelog luka
1 kašičica rendanog đumbira
1 kašičica sirćeta
1 crvena paprika
1 crni luk
Priprema:
Meso isjecite na trake, a onda sipajte brašno, so i biber, pa dobro sjedinite. Propržite meso u tiganju na malo ulja, pa izvadite u tanjir obložen ubrusom. Zatim u isti tiganj dodajte papriku isječenu na trake, kao i crni luk. Pržite dok povrće ne omekša. U posudi pomiješajte sok od pomoradnže, kao i rendanu koru, pa dodajte soja sos, šećer u prahu, mljeveni bijeli luk, rendani đumbir, sirće i dobro promiješajte. Sipajte u posudu sa povrćem i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso, pa krčkajte još nekih 10-ak minuta, uz miješanje.
(Stvar ukusa)