• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUČAK ZA DANAS - PODVARAK SA 2 TRIK SASTOJKA: Dobiće lijepu koricu, a priprema je najlakša do sada

Autor Dragana Božić

Ako dodate samo 2 sastojka napravićete najbolji podvarak.

 Recept za najbolji podvarak Izvor: Shutterstock

Od kiselog kupusa se prave sarme i podvarak, dva najpoznatija jela. Zimu ne možemo da zamislimo bez ovih specijaliteta, a ako želite da napravite najukusniji podvarak do sada,onda ga spremite sa bujonom i prezlama. Obično se ova dva sastojka ne dodaju u čuveno jelo, a čine ga ukusnijim. Priprema ne zahtijeva puno truda i vremena, a najbolji je ako se peče sa mesom. Možete da koristite po izboru.

Sastojci:

450 g kiselog kupusa (ribanac)
1 crni luk
2 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica kima
1 kašičica dimljene paprike
1 šolja bujona od povrća
2 kašike putera
1/2 šolje prezli

Priprema:

Kiseli kupus isperite hladnom vodom i iscijedite. U tiganju na zagrijanom ulju propržite sjeckani crni luk i mljeveni bijeli dok ne omekša. Dodajte so, biber i ostale začine, pa promiješajte. Zatim dodajte kiseli kupus i prelijte bujonom od povrća (pravi se tako što kocku supe rastvorite u šolji vrele vode). Sipajte u tepsiju, a u manjoj posudi rastopite puter i dodajte prezle. Pržite par minuta, pa sipajte preko kupusa. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop