Ako dodate samo 2 sastojka napravićete najbolji podvarak.
Od kiselog kupusa se prave sarme i podvarak, dva najpoznatija jela. Zimu ne možemo da zamislimo bez ovih specijaliteta, a ako želite da napravite najukusniji podvarak do sada,onda ga spremite sa bujonom i prezlama. Obično se ova dva sastojka ne dodaju u čuveno jelo, a čine ga ukusnijim. Priprema ne zahtijeva puno truda i vremena, a najbolji je ako se peče sa mesom. Možete da koristite po izboru.
Sastojci:
450 g kiselog kupusa (ribanac)
1 crni luk
2 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica kima
1 kašičica dimljene paprike
1 šolja bujona od povrća
2 kašike putera
1/2 šolje prezli
Priprema:
Kiseli kupus isperite hladnom vodom i iscijedite. U tiganju na zagrijanom ulju propržite sjeckani crni luk i mljeveni bijeli dok ne omekša. Dodajte so, biber i ostale začine, pa promiješajte. Zatim dodajte kiseli kupus i prelijte bujonom od povrća (pravi se tako što kocku supe rastvorite u šolji vrele vode). Sipajte u tepsiju, a u manjoj posudi rastopite puter i dodajte prezle. Pržite par minuta, pa sipajte preko kupusa. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta, a onda skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.
(Stvar ukusa)