Za doručak spremite neobična, a ukusna pohovana kuvana jaja.
Jaja su hranljiva i daju osjećaj sitosti, pa su kod većine ljudi među omiljenim namirnicama, naročito za doručak. I nutricionisiti savjetuju da ujutru pojedete kuvana jaja, jer ćete započeti dan puni energije. Napravite pohovana kuvana jaja po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija, a ono što ih čini pravim gurmanlukom jeste to što se oblažu mljevenim mesom, pikantnom kobasicom i jabukom koja daje slatkoću i poseban šmek.
Sastojci:
6 jaja
250 g mljevenog mesa (po izboru)
1 ljuta kobasica
1 jabuka
Za poh:
jaja
brašno
prezle
Priprema:
U činiji pomiješajte mljeveno meso, rendanu kobasicu i jabuku, koju ste prethodno oljuštili. Posolite i pobiberite, pa sjedinite. U ključalu vodu, lagano kašikom spustite jaja, pa kuvajte 4,5 minute. Kuvana jaja odmah ocijedite i prelijte hladnom vodom. Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu. Stavite jaje u sredinu i obmotajte meso okolo. Vodite računa da sloj mesa ne bude debeo, jer će jelo biti neukusno. Zatim uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Pržite u zagrijanom ulju.
(Stvar ukusa)