Predstavljamo vam brzi posni recept za palačinke koje možete filovati marmeladom i mljevenim orasima.
Palačinke su najslađi i najbrži način da pripremite doručak kojem je nemoguće odoljeti i koji posebno obožavaju mališani, a njihova posna – veganska – varijanta je jednako slasna i sočna.
Odvojte 10–15 minuta za pripremu posnih palačinki, a onda vam ostaje samo da odaberete svoj omiljeni nadjev.
Sastojci:
pola litra kisele vode
300 grama brašna
1 kesica praška za pecivo
polovina kesice sode bikarbone
1 mala šolja ulja
prstohvat soli
ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)
Priprema
Sipati u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno i uz mešanje dodavati prethodno pomiješane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Nakon što sjedinite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smjesu manjom kutlačom.
Poslije oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal. Filujte palačinke džemom i mljevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.