Krckavi hljeb u obliku korneta punjen bijelim mesom i povrćem je savršena ideja za obrok.
Bijelo meso može da se spremi na dosta načina,a ako ne pripremite kako treba ono može da ispadne suvo. Sa ovim receptom nema greške, pa vam predlažemo da napravite piletinu sa povrćem u kornetu od hljeba. Zanimljiv način pripreme i fantastičan ukus će vas oduševiti, a toliko lijepo izgleda da možete da služite i kada su neke proslave.
Sastojci:
250 g bijelog mesa
1 čen bijelog luka
1/2 kašičice ljute mljevene paprike
1/2 kašičice slatke mljevene paprike
1 kašika sirćeta
1 kašičica tucane paprike
1/4 šolje vode
1 šolja sjeckanog kupusa
1/2 šolje sjeckanog ljubičastog luka
1 šolja sjeckane zelene paprike
4-5 kašika kečapa
1 kašika majoneza
150 g tvrdog sira
tost hljeb
Za premazivanje:
50 g putera
1 čen bijelog luka
malo svježeg korijandera
Priprema:
U tiganju zagrijte ulje, pa dodajte mljeveni bijeli luk. Poslije minut dodajte bijelo meso isjeckano na kockice. Kada meso bude skoro gotovo, dodajte so, biber, ljutu mljevenu papriku, slatku papriku, tucanu papriku i sirće. Promiješajte, pa sipajte vodu i još malo dinstajte, uz miješanje. Zatim dodajte kupus, luk, papriku i promiješajte. Sipajte kečap i dobro promiješajte, pa isključite šporet. Zatim dodajte majonez i rendani sir i sjedinite. U drugoj posudi pomiješajte istopljeni puter, mljeveni bijeli luk i sjeckani korijander. Isjecite koricu hljeba, pa oklagijom malo rastanjite. Premažite jednu ivicu vodom, sa obje strane i oblikujte kornet. Napunite nadjevom, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite aromatičnim istopljenim puterom, pa pecite u rerni na 180°C oko 10 minuta.
(Stvar ukusa)