Sitni kolači su super rješenje za slave, a tiramisu kuglice će vas oduševiti.
Đurđevdan je jedna od najvećih srpskih slava, a ako je proslavljate, onda na vašoj svečanoj trepzi treba da se nađu i sitni kolači.
Poslije fenomenalne klope svi jedva čekaju da se zaslade,a ako poslužite čokoladne tiramisu kuglice, nećete pogriješiti. Svi koji vole čuvenu italijansku poslasticu, obožavaće i ove sitne kolače. Jednostavno se pripremaju, a gosti će se otimati.
Sastojci:
3 mala pakovanja piškota
1 kašičica instant kafe
100 ml vode
2 kašike šećera
1 kašika ruma
250 g maskarpone sira
mliječna čokolada
slatki kakao
Priprema:
U šolju sipajte kafu i dodajte vrelu vodu. Promiješajte, pa sipajte šećer i rum. Miješajte dok se šećer ne otopi, pa sipajte kafu u posudu. Piškote izblendirajte, pa dodajte u kafu. Dodajte i maskarpone pa dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.
Uzmite malo smjese, rastaljite na dlanu, pa sipajte čokoladu koju ste istopili. Oblikujte kuglicu i uvaljajte u slatki kakao. Uklonite višak kakaoa tako što ćete kuglicu staviti u cjediljku i malo protresite. Mogu da se jedu odmah, ali su bolje ako malo odstoje u frižideru.