Kuhinja

NAPRAVITE TIJESTO ZA PICU KAO ITALIJANI: Obavezno mu dodajte i jedan začin - biće ukusnije

Autor Dragana Božić

Ovo je jedan od najboljih recepata za tijesto za picu.

Izvor: Shutterstock

Postanite pica majstor uz ovaj savršen recept za tijesto. Više ne morate da idete u restorane ili da naraučijete hranu, kod kuće možete da spremite najukusniju picu i to vrlo jednostavno. Zamijesite tijesto, a u njega dodajte i prstohvat origana, jer ga ovaj mirisni začin čini mnogo ukusnijim. Tijesto za picu možete da filujete po želji.

Sastojci:

4 šolje brašna
2,5 kašičice suvog kvasca
1,5 šolja vode
1,5 kašika maslinovog ulja
prstoһvat šećera
prstohvat soli
prstohvat origana (bolje je ako imate svjež)

Priprema:

U posudu sipajte toplu vodu i dodajte šećer i kvasac, pa promiješajte. Pokrijte i ostavite 5-10 minuta. U drugoj posudi pomiješajte prosijano brašno i so, pa dodajte maslinovo ulje i origano. Zatim dodajte i aktivirani kvasac, pa umijesite tijesto koje se ne lijepi. Premažite ga maslinovim uljem, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom nekih sat i po vremena. Zatim razvucite u krug i filujte po želji.

(Stvar ukusa)