• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzi uštipci koji ne upijaju ulje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Recept za omiljenu poslasticu iz naših krajeva.

 Recept za uštipke Izvor: Shutterstock

Sastojci:

2 jaja
300 ml jogurta
1 kašičica soli (za čaj)
600 g brašna (tip 500)
1 prašak za pecivo (12g)

Uputstvo:

U velikoj posudi umutite jaja dok ne postanu pjenasta. Dodajte jogurt i dobro promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so. Postepeno dodajte suve sastojke u smjesu od jaja i jogurta. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

Ostavite tijesto da odstoji 5 minuta kako bi se sastojci sjedinili.

U međuvremenu, zagrijte tiganj na srednjoj temperaturi i malo ga premažite uljem ili koristite papirni ubrus kako biste ga lagano nauljili.

Kašikom vadite porcije testa i spuštajte ih na zagrijan tiganj. Pazite da ne stavljate previše tijesta odjednom kako biste omogućili da se uštipci ravnomjerno isprže.

Pržite uštipke sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Budite pažljivi da ih ne prepečete. Vadite uštipce iz tiganja i stavljajte ih na papirni ubrus kako bi upio višak ulja. Poslužite tople uštipke uz omiljeni dodatak, kao što su ajvar, kajmak, džem ili pavlaka, ili bilo šta, po izboru.

(Mondo)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop