Kuhinja

Ideja za ručak: Musaka sa tikvicama i mesom (VIDEO)

Autor Nikolina Damjanić

Iskoristite sezonu ovog povrća i napravite ručak za cijelu porodicu.

Izvor: Shutterstock

Sastojci: 

300 gr mljevenog mesa,

4 jaja,

1 glavica crnog luka

4 češnja bijelog luka

2 tikvice,

so

biber

ulje

mljevena paprika,

4-5 kašika brašna

100 gr prezli

2 mrkve

1 pavlaka

PRIPREMA:

Na ulju propržiti isjeckan crni luk, zatim sjeckanu mrkvu, pa dodati mlveveno meso i lijepo ga propržiti i dodati so, papriku, biber i usitnjen bijeli luk. Tikvice oljuštiti pa ih isjeći na tanje kolutove i posoliti, pa ostaviti da odstoje oko 30 minuta. Procijediti tikvice. Umutiti 2 jaja. Pleh podmazati uljem.

Bakina kuhinja - prelepa musaka sa tikvicama (Zucchini Moussaka very good recipe)
Izvor: Youtube/Jelajelena Petrovic

Svaki kolut tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle pa redati na dno pleha. Preko staviti nekoliko kašika prženog mesa, pa opet tikvice pa meso, sve dok ne potrošite meso. Umutiti preostala dva jaja, dodati pavlaku pa to fino izjednačiti i preliti preko tikvica. Odozgo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.

(Mondo)