Mnogima je Cezar salata jedna od omiljenih, a kako je pored toga što je ukusna i nutritivno dobra, ljudi je često prave kod kuće. Ipak, koliko god se trudili njihov dresing nije lep kao u restoranu. A mi znamo i zašto je to tako.
Imamo odličan recept za ovaj sos, a fenomenalno se slaže i uz ostale salate, ali i uz meso.
Evo recepta koji ćete obožavati:
Sastojci:
pola šolje majoneze
češanj belog luka
dvije kašičice soka od limuna
kašičica senfa
pola kašičice vuster sosa
kašika vode
30 g parmezana
so, biber
Priprema:
Majonezu, izgnječeni češanj bijelog luka, svježe cijeđeni sok od limuna, senf i vuster sos pomješati u adekvatnoj posudi, pa dodati parmezan i vodu.Sve dobro sjediniti, posoliti, pobiberiti, pa još jednom promiješati.
Ukoliko ne iskoristite sve, sos možete čuvati poklopljen u frižideru do pet dana.
(Super žena/MONDO)