• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE TIKVICE BEZ BRAŠNA I JAJA: Zahvaljujući trik smjesi biće baš hrskave (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Pohovane tikvice napravite sa parmezanom i prezlama.

 Pohovane tikvice bez jaja i brašna Izvor: Shutterstock

Sezona je tikvica, a ovo je povrće koje se odlično uklapa u svako jelo. Tikvice možete da punite, rolate, pohujte, čak i da dodate u čokoladnu tortu. Danas vam predlažemo da isprobate recept za pohovane tikvice, ali mnogo zdraviju verziju koja se ne prži u ulju i koja se pravi bez brašna i jaja. Povrće isjecite po želji, pa začinite i uvaljajte u prezle i parmezan. Zahvaljujući ovoj smjesi biće i hrskavije.

Sastojci:
1/2 šolje prezli
1/2 šolje parmezana
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica bijelog luka u prahu
3 kašike maslinovog ulja
3 srednje tikvice

Priprema:

Tikvice isijecite na kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pa pospite bijelim lukom u prahu. Zatim prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. U posudi pomiješajte prezle i paramezan, pa svaku tikvicu uvaljajte u dobijenu smjesu. Ređajte na pleh koji ste premazali uljem. Pecite u zagrijanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.

.
Izvor: Youtube/AnitaCooks

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop