Često dok naručujemo hranu razmišljamo da li to zaista vrijedi tih para i da li bismo bolje prošli da sami napravimo to jelo.
Međutim, statistika pokazuje da je cijena porodične pice u restoranu skoro identična cijeni namirnica koje su vam potrebne da je napravite.
Evo i dokaza: 600 grama brašna košta 1.08 KM, treba vam ulja u vrijednosti od 17 feninga, 400 grama šunke košta 6.68 KM, 300 grama sira 4.56 KM, 100 grama šampinjona je 88 feninga, 200 grama suvog vrata je 4.18 feninga, a 200 grama paradajza 0.78 KM.
Kada sve saberete, dobijete cijenu od 18.33 KM. Porodična pica u banjalučkim restoranima košta između 18 i 24 KM, ali ako uračunate vrijeme pravljenja i pranje suđa... Pravljenje se, izgleda, ne isplati.
(MONDO)