Kuhinja

RUČAK KAO IZ RESTORANA: PUTER PILETINA po receptu poznatog kuvara (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Ako volite da jedete piletinu, onda vam preporučujemo da probate recept poznatog kuvara.

Izvor: PRINTSCREEN/YT/ GET CURRIED

Poznati kuvar, Varun Inamdar, na svom YT kanalu pokazao je kako da napravite najmekšu puter piletinu. Ovaj recept ima preko 40 miliona pregleda, a baš se jednostavno pravi. Ako želite da obradujete porodicu ručkom kao iz restorana, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za piletinu. Tajna dobro ukusa se krije u različitim začinima, kao i kremastom sosu. Uživajte!

Sastojci:

300 g bijelog mesa
1 kašika paste od bijelog luka
1 kašika paste od đumbira (može i rendani đumbir)
1 kašika ljute crvene paprike
Za sos:
500 g paradajza
1 crni luk
1 kašika paste od bijelog luka
50 g indijskog oraha
1/2 kašičice garam masale
4 kašike šećera
2 kašike slatke paprike u prahu
5 kašika putera
3 kašike pavlake za kuvanje
2 kašike balzamika
1,5 kašika sirćeta

Priprema:

Isijecite piletinu na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite ljutom ili slatkom mljevenom paprikom, pa dodajte pastu od bijelog luka i đumbira. Dobro sjedinite sastojke, pa ostavite da se marinira nekih 20 minuta. U tiganju zagrijte malo ulja, pa propržite piletinu, a onda je izvadite. U isti tiganj dodajte sjeckani crni luk, puter i kada luk omekša dodajte krupno sječeni paradajz i indijski orah. Sipajte malo vode i pastu od bijelog luka, pa posolite. Promiješajte, a zatim sipajte sirće, šećer i preostale začine (garam masala i slatka paprika). Opet promiješajte i poklopite, pa krčkajte nekih 15-20 minuta. Lijepo sjedinite blenderom, pa dodajte puter, piletinu i pavlaku za kuvanje. Krčkajte još 5-7 minuta.

piletina
Izvor: Youtube/ Get Curried

 (Stvar ukusa)