Nijedna slava ili praznik ne može da se zamisli bez ruske salate. Recept je 1860. godine osmislio profesionalni kuvar Lucijen Olivije.
Ruska ili "Olivije salata" je jedna od najpoznatijih u cijelom svijetu, a recept je svima poznat. Postoji mrsna i posna verzija ruske salate i ne zna se koja je ukusnija, a danas mnogi pokušavaju da joj poboljšaju ukus dodajući neke sastojke za koje se često ispostavi da su suvišni.
Tajna savršeno ukusne ruske salate krije se u pravilno isjeckanom povrću, kao i dodatku jogurta.
Možda djeluje čudno, ali ako želite da ruska salata bude ukusnija, potrebno je da povrće isječete tako da bude iste veličine ili bar približne. Zrno graška je prava veličina.
Kako se dodaju jaja u rusku salatu
Ruska salata umije da bude teška za stomak, a za to su uglavnom kriva žumanca i majonez. Savjetujemo vam da koristite samo bjelanca i salata će odmah biti lakša za stomak, ali i za nijansu ukusnija.
Kao što smo maloprije pomenuli majonez rusku salatu čini teškom, pa predlažemo da ga zamijenite grčkim jogurtom.