Kuhinja

Kako da vam kupus salata bude kao iz restorana? Mnoge domaćice prave istu grešku

Autor Nikolina Damjanić

Kupus salata je idealna u ovo doba godine, a ne moramo ni napominjati koliko je ovo povrće zdravo.

Izvor: Shutterstock

Uvijek ukusna i zdrava, kupus salata mnogima je omiljena u ovo doba godine i spremamo je po svom ukusu, ali često se zapitamo kako nam ne ispadne baš kao u restoranu.

Tajna je u jednostavnim koracima koje mnoge iskusne kuvarice i domaćice primjenjuju, a caka je i u jednom sastojku koji mnogima ne bi pao na pamet.

Sastojci:

- kupus
- so
- šećer
- jabukovo sirće
- ulje
- biber

Što je glavica kupusa svježija, to će salata biti ukusnija. Odstraniti spoljne, uvele listove kupusa, pa oprati glavicu. Isjeći kupus na četrtinu, pa izrendati. Posoliti svježe izrendan kupus i dobro promiješati i izgnječiti rukama. Ostaviti ga nekoliko minuta da "odmori". Dodati ulje i sirće u salatu, pa promiješati. Po želji dodati i biber. Dodati malo šećera i promiješati.

(Super žena)