Kuhinja

Kiflice sa piletinom i povrćem: Nikad mekše i vazdušastije tijesto, a nadjev preukusan

Autor Dušan Volaš

Domaćim kiflicama niko ne može da odoli, a ne zna se da li su ljepše slatke ili slane. Naš prijedlog su ove sa bijelim mesom.

Izvor: Printscreen/YT/Kitchen With Shama

Kada govorimo o brzoj hrani, pekara je prvo što nam padne na pamet. Tamo možemo da pronađemo najrazličitija peciva, od slanih do slatkih, koje možemo da jedemo za doručak, nosimo na posao...

Kiflice su pecivo koje mnogi obožavaju, a recepata za ovo pecivo ima mnogo. Mi vam predlažemo da probate i kiflice sa bijelim mesom i povrćem koje će vas odušetivi na prvi zalogaj. Mekano testo i preukusan nadjev ih čini prosto neodoljivim.

Sastojci:

- 300 g bijelog mljevenog mesa
- 2-3 kašike ulja
- 1 kašičica paste od bijelog luka
- 2-3 kašike jogurta
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašika soka od limuna
- 1 crni luk
- 1 paradajz
- 1 paprika
- 50-100 g tvrdog sira

Za tijesto:


- 750 g brašna
- 50-80 ml tople vode
- 11 g kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje mleka
- 1 jaje
- 2-3 kašike putera

Još:

- 1 jaje
- malo sira
- susam
- paprika

Priprema:

U toplu vodu sipajte šećer i kvasac, pa promiješajte i ostavite da nadođe. Zatim u posudi pomiješajte prosijano brašno i so, dodajte kvasac, mleko koje ste pomiješali sa jajetom, pa umijesite tijesto. Zatim dodajte istopljeni puter i sve lijepo sjedinite i umjesite glatko tijesto. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani bijeli luk i posle par sekundi dodajte mljeveno bijelo meso. Posolite, pobiberite, pospite tucanom paprikom, sipajte jogurt i sok od limuna. Sve dobro promiješajte. Kada je meso gotovo dodajte papriku, paradajz i crni luk isječene na trake. Pospite rendanim sirom i ostavite još par minuta dok se sir ne istopi, a povrće omekša. Tijesto podijelite na 2 jednaka dijela i oblikujte lopte. Razvucite jednu polovinu testa u obliku pravougaonika, pa podelite na 6 ili 8 jednakih i manjih pravougaonika. Svaki do polovine isjecite na trake. Na cijeli dio testa sipajte fil, preklopite prvo sa strane, pa urolajte. Tako uradite i sa drugom polovinom tijesta. Poređajte u tepsiju, premažite umućenim jajetom i pospite rendanim sirom, susamom i ukrasite paprikom isečenom na trake. Pecite u zagrijanoj rerni na 220°C oko 20 minuta ili dok ne porumene.