Saznajte kako da pomoću jednostavnih trikova olakšate spremanje i serviranje hrane.
Nekada su vješte domaćice ljubomorno čuvale trikove za pripremu hrane i oni su se prenosili samo s koljena na koljeno. A svi znaju koliko je kulinarski savjet nekad vrijedniji i od samog recepta, jer pripremajući npr. ćufte možete da ispratite recept od početka do kraja, ali često se desi da nešto nedostaje, što jelu daje poseban šmek.
Posljednjih par godina profesionalni kuvari, ali i iskusne domaćice dijele svoje trikove na društvenim mrežama, pa tako i početnicima u kuhinji jelo može da ispadne savršeno. Ali, pored trikova koji će poboljšati ukus hrani, postoje i oni praktični trikovi koji će olakšati kuvanje ili serviranje. Takvi trikovi su korisni, a u nastavku teksta pročitajte i kako da isiječete tortu bez muke, kako da ćufte budu istog oblika...
Kako se siječe torta
Ako ne želite da vam se torta raspadne dok je siječete, postoji super trik koji će to olakšati. Koristite hvataljku i zatvorenim dijelom isjecite parče.
Kako da ćufte budu istog oblika
Ako vas mrzi da pravite ćufte, a i želite da one budu iste veličine sve što treba da uradite jeste da uzmete veliku plastičnu viljušku (onu za špagete) koja ima rupu u sredini. Pritisnite u smjesu od mljevenog mesa i kašikom izvadite na pleh.
Kako se prave njoke
Stavite na radnu površinu 4 kineska štapića, pa na njih stavite tijesto. Nožem isijecite parče i prevucite po štapićima.
Korpice od tijesta idealne za serviranje salate
Ako želite da napravite nešto drugačije, predlažemo da salatu ne servirate u posudi već u korpici od tijesta. Napravite malo gušću smjesu za palačinke, pa umočite donji dio kutlače i ubacite je u vrelo ulje. Kada se isprži skinite korpicu i napunite je sastojcima po želji.
Lako očistite gambore ili kozice
Zabodite jednu "traku" od viljuške tamo gdje je glava i povucite na gore. Nakon toga samo skinite ljusku.
(Stvar ukusa)