• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SJAJNI TRIKOVI IDEALNI ZA POČETNIKE U KUHINJI: Lako isjecite tortu, bez problema napravite njoke...

Autor Dragana Božić

Saznajte kako da pomoću jednostavnih trikova olakšate spremanje i serviranje hrane.

 Trikovi u kuhiniji Izvor: Shutterstock

Nekada su vješte domaćice ljubomorno čuvale trikove za pripremu hrane i oni su se prenosili samo s koljena na koljeno. A svi znaju koliko je kulinarski savjet nekad vrijedniji i od samog recepta, jer pripremajući npr. ćufte možete da ispratite recept od početka do kraja, ali često se desi da nešto nedostaje, što jelu daje poseban šmek.

Posljednjih par godina profesionalni kuvari, ali i iskusne domaćice dijele svoje trikove na društvenim mrežama, pa tako i početnicima u kuhinji jelo može da ispadne savršeno. Ali, pored trikova koji će poboljšati ukus hrani, postoje i oni praktični trikovi koji će olakšati kuvanje ili serviranje. Takvi trikovi su korisni, a u nastavku teksta pročitajte i kako da isiječete tortu bez muke, kako da ćufte budu istog oblika...

Kako se siječe torta

Ako ne želite da vam se torta raspadne dok je siječete, postoji super trik koji će to olakšati. Koristite hvataljku i zatvorenim dijelom isjecite parče.

Kako da ćufte budu istog oblika

Ako vas mrzi da pravite ćufte, a i želite da one budu iste veličine sve što treba da uradite jeste da uzmete veliku plastičnu viljušku (onu za špagete) koja ima rupu u sredini. Pritisnite u smjesu od mljevenog mesa i kašikom izvadite na pleh.

Kako se prave njoke

Stavite na radnu površinu 4 kineska štapića, pa na njih stavite tijesto. Nožem isijecite parče i prevucite po štapićima.

Korpice od tijesta idealne za serviranje salate

Ako želite da napravite nešto drugačije, predlažemo da salatu ne servirate u posudi već u korpici od tijesta. Napravite malo gušću smjesu za palačinke, pa umočite donji dio kutlače i ubacite je u vrelo ulje. Kada se isprži skinite korpicu i napunite je sastojcima po želji.

Lako očistite gambore ili kozice

Zabodite jednu "traku" od viljuške tamo gdje je glava i povucite na gore. Nakon toga samo skinite ljusku.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop