Mnoge domaćice često prave ovu grešku i zato jaja pucaju, a saznajte da li treba da poklopite šerpu u kojoj ih kuvate.
Približava se Veliki petak, a običaj je da se na taj dan farbaju jaja. Svaka domaćica ima plan kako želi da joj izgleda korpa sa jajima, ali i uskršnja trpeza. Kada se farbaju jaja onda treba da budu cijela i ne smije da ima pukotina, jer će tako ljepše izgledati i boja će se bolje primiti. Kuvanje jaja možda djeluje kao jednostavan posao, ali često se dešava da ona puknu. Već smo vam rekli kako možete da koristite šibicu ili čačaklicu kako biste skuvali cela jaja, a sada vam predlažemo još jedan sjajan trik.
Кako kuvati jaja?
Da bi se spriječilo pucanje jaja tokom kuvanja, prije nego što ih ubacite u šerpu, onda treba da budu sobne temeprature. Nikada ne stavljajte hladna jaja iz frižidera u ključalu vodu. Kada stavite jaja u šerpu, prelijte ih vodom, tako da ona prekrije jaja, pa ih lagano kuvajte. Nemojte da stavljate poklopac, jer tako siguno neće pući tokom kuvanja.
(MONDO)