Domaće kiflice su uvijek dobro rješenje kada želite da napravite nešto slatko.
Ne postoji ništa ljepše od domaćih i mekanih kiflica, a pogotovo ako su punjene džemom.
Na trpezi za doručak ili večeru često mogu da se nađu one punjene sirom, ali slatke su još ljepše od slanih. Umijesite testo i napravite najljepše kiflice iz kojih curi džem kafa zagrizete.
Sastojci:
- 100 ml kisele vode
- 90 ml ulja
- 280 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- džem za punjenje
Recept za domaće kiflice punjene džemom:
Korak 1
Pomiješajte sve sastojke u posudi, pa umijesite mekano testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena.
Korak 2
Istanjite tijesto u obliku kruga, pa isjecite na trouglove. Napunite džemom i urolajte.
Korak 3
Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
(MONDO/Stvar ukusa)