Na koliko načina znate da spremite jaja? Kuvana, na oko, kajgana, poširana (ako ste baš raspoloženi) i... to je to?
Donosimo vam recept za engleski sendvič s jajima, koji se brzo i lako sprema, a fantastičnog je ukusa.
Potrebno vam je:
- jaja
- majonez
- senf
- mladi luk (ili vlasac)
- zelena salata
- puter ili margarin
- malo soli i bibera
Način pripreme:
Kuvajte jaja 8 minuta u kipućoj vodi. Ogulite i zgnječite ih viljuškom, a zatim i ručnom "gnječilicom" za pire krompir. Dodajte isjeckan mladi luk, kašiku majoneza (na 6 jaja) i kašičicu senfa. Blago posolite i pobiberite.
Tost (po želji prepecite) namažite tankim slojem putera, a zatim nanesite fil od jaja. Dodajte zelenu salatu.
Izvor: AS Foodstudio/ShutterstockNapomena - jaja ne treba da budu tvrdo kuvana, kako bi fil bio kremastiji. Ako želite da vaš doručak izgleda baš "engleski" stavite sendviče na pola sata u frižider, a zatim isjecite koru od hljeba. Englezi ih obično sijeku dijagonalno, tako da dobijete četiri "fingerbites" komada od jednog "normalnog" sendviča.
Takođe, možete u sendvič dodati paradajz, listiće sira, slanine ili suvog mesa.
Prijatno!
(MONDO)