• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probajte nešto drugačije: Engleski sendvič od jaja (RECEPT)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Na koliko načina znate da spremite jaja? Kuvana, na oko, kajgana, poširana (ako ste baš raspoloženi) i... to je to?

 sendvičjpg Izvor: Shutterstock

Donosimo vam recept za engleski sendvič s jajima, koji se brzo i lako sprema, a fantastičnog je ukusa.

Potrebno vam je:

- jaja
- majonez
- senf
- mladi luk (ili vlasac)
- zelena salata
- puter ili margarin
- malo soli i bibera

Način pripreme:

Kuvajte jaja 8 minuta u kipućoj vodi. Ogulite i zgnječite ih viljuškom, a zatim i ručnom "gnječilicom" za pire krompir. Dodajte isjeckan mladi luk, kašiku majoneza (na 6 jaja) i kašičicu senfa. Blago posolite i pobiberite.

Tost (po želji prepecite) namažite tankim slojem putera, a zatim nanesite fil od jaja. Dodajte zelenu salatu.

Izvor: AS Foodstudio/Shutterstock

Napomena - jaja ne treba da budu tvrdo kuvana, kako bi fil bio kremastiji. Ako želite da vaš doručak izgleda baš "engleski" stavite sendviče na pola sata u frižider, a zatim isjecite koru od hljeba. Englezi ih obično sijeku dijagonalno, tako da dobijete četiri "fingerbites" komada od jednog "normalnog" sendviča.

Takođe, možete u sendvič dodati paradajz, listiće sira, slanine ili suvog mesa.

Prijatno!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zašto Engleski?

Pa ovo svako pravi ko pogleda recepte na YouTubeu. Kakve ovo veze ima sa Engleskom? Oni doručkuju spirine, od pasulja do jaja preko slanine i ko zna šta.

Mima

@Zašto Engleski? Zato što ga Englezi ovako prave. Što tebi smeta sve englesko, pa i hrana?

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop