Kuhinja

Proljećna salata sa raznovrsnim povrćem - može kao prilog ili obrok

Autor Dragana Božić

Lagana i osvježavajuća proljećna salata se lako i brzo pravi, a preukusna je.

Izvor: Printscreen/YT/ Delicious recipes with Mioko

Salate su odličan prilog uz meso, ribu, krompir, ali isto tako mogu da budu i fantastičan obrok kada su napolju vrućine. Lako i brzo se spremaju, a sadrže dovoljno hranljivih materija da mogu da vam utole glad. Donosimo vam sjajan recept za proljećnu salatu sa raznovrsnim povrćem koju možete da služite kako god želite.

Sastojci:

zelena salata
paprike (najbolje različitih boja)
krastavac
čeri paradajz
avokado
feta sir
crveni luk
masline
1/2 limuna
2 kašike maslinovog ulja
1 čen bijelog luka
origano

Recept za proljećnu salatu:

Operite zelenu salatu i isjeckajte je. U tu posudu dodajte i sjeckanu papriku, krastavac, paradajz, avokado, feta sir i crveni luk. Masline dodajte cijele. U posudi pomiješajte sok od limuna, maslinovo ulje, so, biber, origano i mljeveni bijeli luk. Dobijeni dresing sipajte preko salate i lijepo promiješajte.