Japanske palačinke može da napravi i početnik u kuhinji.
Kako bi vam japanske palačinke ispale vazdušaste i mekane bitno je da bjelanca umutite u šne, a neophodno je da koristite višenamjesnko ili brašno za kolače. Za japanske palačinke je potrebno svega par sastojaka i malo vremena, a najbitnije je da smjesu umutite kako treba.
Sastojci:
50 g brašna
50 g šećera
60 ml mlijeka
1 kašika soka od pomorandže
3 jajeta
šećer u prahu
Priprema:
Odvojite bjelanca od žumanaca, pa u žumanca sipajte sok od pomorandže i mlijeko. Dobro umutite, pa dodajte prosijano brašno i promiješajte. Umutite bjelanca sa šećerom u čvrst šne, pa dobijenu smjesu dodajte u žumanca. Sve lagano sjedinite i sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. Istisnite dobijenu smjesu u tiganj u kojem ste zagrijali ulje, pa sipajte par kapi vode i poklopite. Pržite 7 minuta, pa okrenite. Opet sipajte par kapi vode, pa poklopite i pržite još 5 minuta.