Ako vam je ostao hljeb od prethodnog dana, a ne želite da pravite prženice, već nešto drugačije, predlažemo vam ovaj recept.
U tiganju pomiješajte i ispržite jaja, hljeb i sir, pa poslužite za doručak ili večeru. Ovo jelo se lako pravi i sastojci su jeftini.
Sastojci:
2 parčeta hljeba
2 paprike
1/2 crnog luka
2 čena bijelog luka
5 jaja
malo tvrdog sira
peršun
Priprema:
Isjecite hljeb na kockice, pa stavite u tiganj koji ste prethodno malo zagrijali. Izvadite hljeb iz tiganja, pa u isti sipajte malo maslinovog ulja. Dodajte isjeckanu papriku, crni i bijeli luk, pa pržite dok povrće ne omekša. Vratite hljeb i promiješajte. Odvojite žumanca i bjelanca, pa bjelanca dodajte u tiganj. Pokrijte i pržite 3-4 minute, pa skinite poklopac i pospite rendanim sirom. Napravite udubljenje na 5 mjesta, pa stavite žumanca u svako. Poklopite i pržite još 4 minuta. Pospite sjeckanim peršunom.