• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se prave domaći krekeri

Autor Dragana Božić

Kada želite da napravite grickalicu kod kuće, onda izaberite ovaj recept za krekere.

 Recept za domaće krekere Izvor: Printscreen/Instagram/carolinagelen

Krekeri su odlična grickalica kada vam dolaze gosti, a super je i to što se jednostavno pripremaju. Umjesto da kupujete čips, kokice i ostale grickalice kod kuće napravite krekere koje će svi obožavati. Umjesto parmezana možete da stavite sir po želji, a poslužite ih sa nekim umakom.

Sastojci:

1 kašika crnog bibera u zrnu
85 g parmezana
145 g brašna
120 g hladnog putera
1/2 kašičice soli
1/4 šolje hladne vode
1 jaje

Recept za krekere sa sirom:

Stavite sir u blender, pa kratko izblendirajte. Ne treba skroz sitan da bude, a zatim dodajte brašno i so. Ponovo kratko izblendirajte. Postepeno dodajte puter i biber i blendirajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dobijeno tijesto umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat i po vremena, a najbolje preko noći. Tijesto možete i ručno da umjesite. Razvucite tijesto na pobrašnjenoj površini i isjecite ga po želji. Stavite ga na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pospite so preko i pecite u zagrijanoj rerni na 190°C oko 15 minuta.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop