Kuhinja

Pasta sa pečurkama i bijelim lukom po receptu profi kuvara

Autor Nikolina Damjanić

Za ručak pripremite jednostavnu pastu sa sastojcima koji su svima dostupni.

Izvor: Printscreen/YT/Chef Jack Ovens

Sastojci:

300 g makarona

1 kašika maslinovog ulja

2 kašike neslanog putera

1 crni luk

300 g pečuraka

6 čenova bijelog luka

1 kašičica sjeckanog perušna

1 kašičica senfa

125 ml bijelog vina ili bujona

parmezan

Priprema:

Skuvajte makarone minut kraće od uputstva na kesici. Procijedite i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone. U tiganju istopite puter i sipajte ulje, pa propžite sitno sjeckani crni luk. Kada omekša dodajte sjeckane pečurke i začinite po ukusu. Kada one puste vodu dodajte mljeveni bijeli luk i pržite još minut. Promiješajte, pa dodajte senf, peršun i sipajte bijelo vino. Kuvajte dok bijelo vino malo ne ispari. Sipajte malo parmezana i promiješajte. Dodajte makarone i ponovo promiješajte, pa posle minut sipajte malo vode u kojoj su se kuvale makarone. Krčkajte dok ne ispari, pa ponovo pospite parmezanom. Ukrasite sjeckanim peršunom i služite.

(MONDO)