Istopljeni sir koji se razvlači u kriškama hljeba uz dodatak pečene paprike i maslina je savršen za užinu ili lagani obrok.
Sir u sendviču na gril tiganju je nešto čemu ćete teško odoljeti kada jednom probate. Pravi se za samo pola sata, a vrlo je bogat ukusima. Evo i kako da napravite grilovani sir sa hljebom, pečenom paprikom i maslinama!
Sastojci:
Omekšani puter
8 kriški hljeba
380 g isjeckane mocarele
125 g izmrvljene fete
450 g pečene crvene paprike, ocijeđene i isjeckane
60 g maslina bez koštica, prepolovljenih
2 kašike svježe mirođije
Recept za grilovani sir sa hlebom, pečenom paprikom i maslinama
Namažite po jednu stranu svake kriške hljeba puterom. Na svaku stavite po četvrtinu mocarele, feta sira, pečenih crvenih paprika, maslina i mirođije. Na vrh svakog parčeta stavite preostali hljeb, tako da strana sa puterom okrenuta na gore. Zagrijte gril tiganj na srednjoj vatri. Dodajte jedan od sastavljenih sendviča i pecite dok hljeb ne poprimi zlatnu boju i sir se ne rastopi, 2 do 3 minuta. Okrenite i pecite još 2 do 3 minuta. Ponovite sa preostalim sendvičima.