Kuhinja

Mljeveno meso sa paradajzom i rižom zapečeno u rerni

Autor Dragana Božić

Kada smjesu sa mljevenim mesom prebacite u tepsiju, pospite kačkavaljem ili sirom po izboru.

Izvor: Print screen / Youtube / All recipes

Mljeveno meso sa paradajzom i rižom se prvo prži, a nakon toga se direktno prebacuje u vatrostalnu posudu. 

Sastojci:

450 g mljevenog mesa
300 ml krem supe od pečuraka
430 g paradajza isječenog na kocke
60 g riže
100 g isjeckanog sira
so i biber po ukusu

Recept za mljeveno meso sa paradajzom i rižom zapečeno u rerni:

Mljeveno meso izmrvite u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite i miješajte dok ne porumeni. Ocijedite masnoću i umiješajte krem supu od pečuraka, paradajz i nekuvani pirinač. Začinite solju i biberom po ukusu. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri, povremeno miješajući, dok se riža ne skuva, oko 15 minuta.

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Kada je priža gotova, prenesite sadržaj tiganja u tepsiju. Prekrijte slojem sira. Pecite dok se sir ne rastopi i ne zapeče. Uživajte!