Kuhinja

Trouglovi od lisnatog tijesta sa šunkom i sirom

Autor Dragana Božić

Trouglovi od lisnatog tijesta sa šunkom i sirom su idealan izbor za laganu užinu, doručak ili večeru, a prave se vrlo jednostavno.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

2 lista lisnatog tijesta
30 g senfa
280 g šunke, tanko isječene
100 g kačkavalja, rendanog
1 jaje
1 kašičica bijelog luka u prahu

Recept za trouglove od lisnatog testa sa šunkom i sirom:

Za trouglove od lisnatog tijesta prvo zagrijte rernu na 220 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Na lagano pobrašnjenoj površini razvucite listove lisnatog tijesta na kvadrate. Isjecite svaki list na četiri kvadrata. Na svaki kvadrat rasporedite ½ kašičice senfa, izbjegavajući ivice. Stavite po kašiku šunke i kašiku isjeckanog sira na ugao svakog kvadrata. Preklopite suprotni ugao svakog lisnatog tijesta da prekrije fil. Ovo će formirati trougao.

Pritisnite ivice viljuškom. U malu posudu dodajte jaje, 1 kašiku vode i bijeli luk u prahu. Umutite pa iskoristite da premažete trouglove. Prebacite trouglove na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta. Izvadite i servirajte. 

(Stvar ukusa/Mondo)