Ovsena kaša sa bananom i kivijem - savršen doručak!
Nema mnogo boljih opcija za doručak od ovsene kaše. Iako se kivi već može nabaviti u prodavnici, uskoro počinje i branje domaćeg kivija, koji možete koristiti i za ovu vrstu kaše...
Ovsena kaša je jedan od boljih i zdravijih opcija za doručak koji možete sebi priuštiti. Osim toga, to je večni izvor inspiracije i može se pripremiti na bezbroj načina. Ako ste jedni od onih koji ne voli monotoniju i ulažu razmišljanje i trud u doručak, vjerujemo da će vam se dopasti ova kremasta ovsena kaša sa bananom i kivijem.
Ako uspijete da nabavite lokalni kivi, čija će berba uskoro početi, to će, naravno, biti najbolja opcija. Ali sada je već u prodavnicama, pa ako ne možete da čekate, nabavite ga. Kivi je pun vitamina C i ne moramo biti mnogo mudri da bismo shvatili da nam je ovaj vitamin potreban u ovim jesenjim i zimskim danima.
Ova kaša će vas snabdjeti neophodnim vitaminima i hranljivim materijama tokom velikog dijela dana!
Potrebno
- 1 šolja mlijeka ili vode (1 šolja = 250 ml)
- ½ šolje ovsene kaše
- 1 zrela banana
- 1 kašika limunovog soka
- prstohvat soli
- 1 kivi (nasjeckan)
Priprema
U šerpici prokuvajte vodu (mlijeko), dodajte ovsene pahuljice i smanjite vatru. Zrelu bananu izgnječite viljuškom, stavite je u činiju sa kašom i promiješajte. Kada primijetite da je dio tečnosti ispario, dodajte limunov sok i so. Takođe možete narendati malo limunove korice.
Kada budete zadovoljni gustinom kaše, poslužite je sa narezanim kivijem.