Kuhinja

Jednostavne za pripremu: Faširane šnicle od pečuraka

Autor Vesna Kerkez

Mekane i sočne, faširane šnicle od pečurka su ručak za svaki dan, uz priloge po želji.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g šampinjona
  • 2 jajeta
  • 200 g luka, sjeckanog
  • prezle
  • so i biber po ukusu
  • šaka isjeckanog peršuna
  • 3 čena bijelog luka
  • 2 kašike brašna

Recept za faširane šnicle od pečuraka:

Kako biste napravili faširane šnicle od pečuraka prvo isijecite očišćene i oprane šampinjone. Zagrijte ulje u tiganju na srednjoj vatri, pa ispržite pečurke. Odvojeno ispržite luk.

Ubacite ispržene pečurke u mašinu za mljevenje mesa i sameljite ih. Smjesi dodajte žumanca, isprženi luk, prezle i peršun. Rukama oblikujte šnicle, pa jednu po jednu uvaljajte u smjesu od prezli, brašna i umućena dva bjelanceta.

Pržite šnicle pa ostavite da se ocijede da na papirnim ubrusima. Servirajte ih uz prilog po želji i uživajte. 

(MONDO/Stvar ukusa)