Kuhinja

Slatko-kisela turšija od bijelog grožđa, kao iz elitnih restorana

Možda još niste čuli za turšiju od bijelog grožđa, ali kada je jednom probate, stalno ćete da je pravite!

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 ml šampanjskog sirćeta
  • 120 ml jabukovog sirćeta
  • 120 ml vode
  • 60 g šećera
  • 1 kašika soli
  • 2 štapića cimeta
  • 475 g belog grožđa

Recept za turšiju od bijelog grožđa:

Kako biste napravili turšiju od bijelog grožđa sipajte sirće, šećer, so, vodu i štapiće cimeta u malu šerpu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastvori.

Ubacite grozdove grožđa u teglu od 1 litra. Prelijte skuvanu tečnost preko grožđa u tegli. Ohladite na sobnoj temperaturi i stavite poklopac. Čuvajte u frižideru do mjesec dana. 

(Stvar ukusa/Mondo)