Kuhinja

Idealna za lagani ručak: Zapečena blitva sa krompirom na italijanski način

Autor mondo.rs

Zapečena blitva sa krompirom na italijanski način je idealna za lagani ručak, sočna i ukusna.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g kuvane i dobro iscijeđene blitve, isjeckane
  • 2 velika krompira, kuvana oljuštena i narezana na kockice
  • 6 kašika putera, rastopljenog
  • 180 ml toplog mlijeka
  • 120 g parmezana u prahu
  • sol i biber po ukusu
  • prstohvat mljevenog muskatnog orščića

Pogledajte kako se pravi blitva sa krompirom:

Recept za zapečenu blitvu sa krompirom na italijanski način:

Kako biste napravili ovu zapečenu blitvu podmažite vatrostalnu posudu uljem. Zagrijte rernu na 176 ° C.

Skuvajte, ocijedite i isjeckajte blitvu. Kuvajte krompire, oljuštite ih i isijecite na kockice. U činiji pomiješajte sve osim 2 kašike otopljenog putera.

Smjesu rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu. Po površini prelijte preostale 2 kašike putera. Pecite 25-30 minuta. Možda ćete željeti da napravite i recept za kuvani krompir sa blitvom i bijelim lukom.

(StvarUkusa)