Svinjske šnicle u sosu od pečuraka su idealan gurmanski i brzinski ručak za cijelu porodicu.
Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 4 svinjske šnicle bez kostiju
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice crnog bibera
- 1 crni luk oljušten i sitno isjeckan
- 6 pečuraka, nasjeckanih
- 3 čena bijelog luka, sitno nasjeckana
- 2 kašike običnog brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- ½ kašike paradajz pirea
- ½ kašike bijelog vinskog sirćeta
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike svježe seckanog peršuna
Recept za svinjske šnicle u sosu od pečuraka:
Kako biste napravili svinjske šnicle, zagrijte 2 kašike ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Pospite obe strane svinjskih šnicli sa 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Stavite u tiganj i pržite 6-7 minuta, okrećući jednom, dok ne porumeni. Izvadite iz tiganja i stavite na tanjir. Dodajte preostalu 1 kašiku ulja u tiganj, pa dodajte nasjeckani luk, naseckane pečurke i preostalu 1/4 kašičice soli i bibera.
Pržite 5 minuta, često miešajući, dok luk ne omekša. Dodajte bijeli luk. Pržite još minut, uz miješanje. Pospite brašno preko luka i pečuraka i promiješajte. Sipajte bujona uz mešanje. Potom dodajte paradajz pire, bijelo vinsko sirće, pavlaku za kuvanje i ponovo promiješajte.
Ubacite svinjske šnicle nazad u tiganj i dinstajte 10 minuta da se sos zgusne. Servirajte posuto svežim peršunom.
BONUS VIDEO
StvarUkusa