Kuhinja

Najbolji i najbrži keksići sa čokoladom

Autor Lena Sudar

Keksići sa čokoladom su bolji od kupovnih, a možete da prilagođavate količinu šećera i čokolade po želji.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g putera, omekšanog
  • 120 g smeđeg šećera
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 400 g običnog brašna
  • 120 g komadića mliječne čokolade
  • 120 g komadića tamne čokolade

Za dekoraciju:

  • 1 kašika komadića mlečne čokolade
  • 1 kašika komadića crne čokolade

Recept za najbolje i najbrže keksiće sa čokoladom:

Kako biste napravili keks sa čokoladom, zagiejte rernu na 180 C ili 160 C sa ventilatorom. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Mikserom umutite puter, smeđi šećer i šećer u prahu 1-2 minuta, dok se ne sjeine dobro. Umutite jaje i ekstrakt vanile.

Umiješajte brašno. Umiješajte komadiće mliječne čokolade i komadiće tamne čokolade. Razvaljajte 2 ravne kašike smjese u kuglice i stavite na pripremljene plehove, sa razmakom od 3 cm. Lagano pritisnite svaku kuglicu da se malo spljošti. Ukrasite komadićima crne i mliječne čokolade.

Pecite 15-18 minuta ili dok ne porumene. Prebacite na rešetku da se ohlade. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do sedmicu dana.

BONUS VIDEO

StvarUkusa