Kuhinja

Praznična pileća salata

Pileća salata biće savršen prilog i dodatak prazničnoj trpezi, a sastojke možete da prilagođavate svom ukusu.

Izvor: prt scr / yt / Natashas Kitchen

Sastojci:

  • 450 g kuvanog pilećeg bijelog mesa, isječenog na kockice
  • 470 g čeri paradajza isječenog na pola
  • 240 g celera, presječenog po dužini, a zatim isječenog na kriške
  • 120 g crvenog luka, sitno sjeckanog
  • 240 g oraha, pečenih i grubo isjeckanih

Preliv za pileću salatu:

  • 120 g majoneza
  • 120 g pavlake
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike mirođije, sitno isjeckane
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera

Recept za prazničnu pileću salatu:

Za salatu prvo stavite orahe na suvi tiganj na slabiju vatru i tostirajte ih 3-5 minuta, često miješajući dok ne postanu zlatne boje. Zatim ih prebacite na dasku za sječenje i krupno isjeckajte i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi za miješanje pomiješajte piletinu isječenu na kockice, čeri paradajz, narezan celer, sjeckani luk i ohlađene orahe.

U posudu dodajte sve sastojke za dresing i promiješajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i miješajte dok salata ne bude ravnomjerno obložena dresingom. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete servirali. 

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati