Pileća salata biće savršen prilog i dodatak prazničnoj trpezi, a sastojke možete da prilagođavate svom ukusu.
Sastojci:
- 450 g kuvanog pilećeg bijelog mesa, isječenog na kockice
- 470 g čeri paradajza isječenog na pola
- 240 g celera, presječenog po dužini, a zatim isječenog na kriške
- 120 g crvenog luka, sitno sjeckanog
- 240 g oraha, pečenih i grubo isjeckanih
Preliv za pileću salatu:
- 120 g majoneza
- 120 g pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike mirođije, sitno isjeckane
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
Recept za prazničnu pileću salatu:
Za salatu prvo stavite orahe na suvi tiganj na slabiju vatru i tostirajte ih 3-5 minuta, često miješajući dok ne postanu zlatne boje. Zatim ih prebacite na dasku za sječenje i krupno isjeckajte i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi za miješanje pomiješajte piletinu isječenu na kockice, čeri paradajz, narezan celer, sjeckani luk i ohlađene orahe.
U posudu dodajte sve sastojke za dresing i promiješajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i miješajte dok salata ne bude ravnomjerno obložena dresingom. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete servirali.
(StvarUkusa/Mondo)