Kuhinja

Kako da napravite pitu sa jabukama i medom

Izvor mondo

Pita sa jabukama i medom je savršena za period zime, zamirisaće kuću i uživaćete u ukusima.

Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 240 g brašna
  • 1 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 320 g šećera, podijeljena upotreba
  • 2 velika jajeta, lagano umućena
  • 8 kašika putera, otopljenog
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašičica mljevenog cimeta
  • sok od 1/2 limuna
  • 3 do 4 kisele jabuke
  • 1 kašika meda

Recept za pitu sa jabukama i medom:

Za ovu pitu zagrijte rernu na 190 stepeni C. Obložite tepsiju papirom za pečenje i premažite uljem. Umutite brašno, prašak za pecivo, 240 g šećera i so. Umiješajte jaja, puter i vanilin ekstrakt. Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju.

Iscijedite limunov sok. Oljuštite jabuke, isijecite ih i nasijecite na tanke kriške u činiju. Dodajte cimet i šećer i miješajte da temeljno prekrijete svaku krišku jabuke. Poredajte kriške jabuke na tijesto u redovima koji se preklapaju, lagano ih pritiskajući u tijesto.

Pecite 30-35 minuta, dok čačkalica ne bude čista. Ohladite u tepsiji na rešetki 10 do 15 minuta. Premažite površinu pite medom. Isijecite na kvadrate i servirajte sa šlagom ili sladoledom, po želji. 

(Stvar ukusa)