Pita sa kupusom se brzo priprema i idealna je za sezonu kada je ovo povrće aktuelno.
Sastojci:
Za tijesto:
- 3 jajeta
- 3 kašike majoneza
- 5 kašika pavlake
- 6 kašika brašna
- 1/3 kašičice soli
- 2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
- 500 g kupusa
- 1 mala šargarepa
- malo mirođije
- so i biber po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Priprema:
Kako biste napravili ovu pitu prvo pripremite fil. Kupus narendajte i pomešajte ga sa rendanom šargarepom, mirođijom, solju i biberom. Rukama dobro izmiješajte. Ukoliko je kupus jako tvrd možete da ga poparite ključalom vodom.
Prebacite fil u vatrostalnu posudu. Napravite tijesto. Pomešajte jaja, pavlaku, majonez i so. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa dobro izmiješajte metlicom. Smjesu prelijte preko fila. Pospite susamom i stavite u dobro zagrijanu rernu. Pecite na 180-200 C oko 30-40 minuta.
(Stvar ukusa/MONDO)