Pržena svinjetina sa povrćem i ukusnom salatom je idealna za ručak, ali ako je napravite pomoću jednog trika biće savršeno mekana.
Trik za prženu svinjetinu je u tome da komade svinjskog stomaka isječete, uvaljate u brašno i zatim pre prženja ubacite u kiselu vodu. Tek nakon potapanja u kiselu vodu počnite da ih pržite. Biće savršeno mekani.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog stomaka, paufleka
- 200 ml kisele vode
- 250 g brašna
- 2 luka
- 4 čena bijelog luka
- 15 g đumbira
- 5 g soli
- 4 g paprike u prahu
- 30 ml sojinog sosa
- 20 g kečapa
- 5 g crnog bibera u zrnu
- 400 ml vode
Za salatu:
- 1 žuta paprika
- 15 g peršuna
- 20 ml limunovog soka
- 15 ml ulja
- 2 g soli
- 1 crveni luk
- 500 ml tople vode
Pogledajte video:
Recept za prženu svinjetinu:
Da biste napravili ovu mekanu svinjetinu, prvo je isecite na komade. U jednu činiju sipajte brašno, a u širu čašu sipajte kiselu vodu. Zagrijte tiganj sa uljem. Svaki komad svinjetine uvaljajte u brašno pa ubacite u čašu vode. Prebacite na tiganj i pržite. Prebacite meso na tanjir.
Isjeckajte dva luka na trake i počnite da ga pržite u tiganju u kome ste pržili meso. Potom sitno iseckajte bijeli luk i ubacite i njega u tiganj da se prži, mješajući. Vratite meso u tiganj sa lukom i promiješajte. Isjeckajte đumbir, i dodajte mesu. Sipajte papriku, sojin sos, kečap i zrna bibera. Mješajte dok se krčka. Dolijte 400 ml vode i kuvajte poklopljeno 40 minuta.
Napravite salatu tako što ćete isjeckati papriku i peršun. Iscijedite limun i sve zajedno sipajte u činiju. Dodajte ulje i so. Isjeckajte crveni luk, ubacite ga u cediljku i prelijte sa 500 ml tople vode. Ostavite da se natapa 15 minuta pa ga dodajte u salatu. Promiješajte sve zajedno.
BONUS VIDEO
StvarUkusa