Kremasta salata sa jajima i sitnim bijelim sirom idealna je za užinu ili glavni obrok, a možete da ga jedete uz tostirani hljeb.
Sastojci:
- 8 velikih jaja
- 180 g sitnog bijelog sira
- 2 kašičice senfa
- 3 kašike svježe mirođije, sjeckane
- 1,5 kašike svježeg vlašca sjeckanog
- 1-2 kašike sitno isječenog crvenog luka
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1/8 kašičice soli ili po ukusu
- 1/4 kašičice crnog bibera ili po ukusu
Priprema:
Za salatu prvo pripremite tvrdo kuvana jaja. Stavite jaja u lonac sa hladnom vodom koja pokriva jaja oko centimetar iznad. Kada voda počne da ključa, isključite vatru, poklopite i ostavite da se kuvaju 11-12 minuta.
Kada se ohlade, očistite jaja i nasijecite ih. U međuvremenu izblendirajte sir, dok smjesa ne postane kremasta. U posudi pomešajte sir, senf, mirođiju, vlašac, crveni luk, limunov sok, so i biber. Miješajte dok se ne sjedine. Umiješajte u smjesu jaja i servirajte.
(Stvar ukusa/MONDO)