Kuhinja

Omlet sa povrćem iz rerne

Izvor mondo.ba

Omlet sa povrćem iz rerne idealan je za večeru i ukoliko imate punu kuću ljudi.

Omlet sa povrćem iz rerne
Izvor: prt scr / yt / Downshiftology

Sastojci:

  • 300 g čeri paradajza, presječenog na pola
  • 6 čenova bijelog luka vrlo sitno isjeckanih
  • 1 ljubičasti luk isjeckan na trake
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veća tikvica
  • 200 g rukole
  • 100 g feta sira
  • 10 jaja
Zašto treba da jedete jaja:

Jaja su bogata vitaminom A, folatima, vitaminima B kompleksa, fosforom i selenom. Sadrže i vitamin D, E, K, kalcijum i cink. Zbog brojnih nutritivnih svojstava, korisna su za zdravlje.

Recept za omlet sa povrćem iz rerne:

Kako biste napravili ovaj omlet, prvo isjeckajte sve povrće, pa paradajz, bijeli luk, ljubičast luk i maslinovo ulje promješajte u činiji. Sve prebacite na pleh i zapecite na 180 stepeni u rerni.

Potom u činiju razbijte 10 jaja i umutite ih žicom. Isjeckajte na kolutove jednu veliku tikvicu. Isječenu tikvicu ubacite u umućena jaja, pa dodajte rukolu i feta sir, pa promješajte.

Povrće koje ste zapekli na plehu malo rasporedite kašikom pa preko njega prelijte smjesu sa jajima. Pažljivo rasporedite po plehu pa ubacite u rernu i pecite na 176 stepeni dok ne bude gotovo. Isjecite i uživajte. 

(Stvar ukusa/MONDO)