Kuhinja

Salata sa leblebijama, kuvanim jajima i mariniranim šampinjonima

Autor Vesna Kerkez

Osvježite se ovom hranljivom i šarenom salatom koja spaja leblebije, kuvana jaja i marinirane šampinjone u savršenom zalogaju.

Salata sa leblebijama, kuvanim jajima i mariniranim šampinjonima
Izvor: Printscreen/Youtube/Још укусније!

Sastojci:

  • 500 g čeri paradajza
  • 1 konzerva leblebija
  • 2–3 kuvana jajeta
  • 1 svježa paprika
  • 2–3 kašike mariniranih šampinjona
  • Veza peršuna

Za dresing:

  • 2–3 kašike jogurta ili pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 1–2 kašike soka od limuna
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ova bogata salata spaja kremasto, hrskavo, kiselo i osvježavajuće u jednom zalogaju. Savršena je kada želite nešto brzo, a da vas zasiti. Leblebije daju punoću, jaja proteine, a jogurt-dresing sa senfom i limunom zaokružuje sve ukuse. Može se poslužiti kao obrok salata ili uz parče hljeba kao lagana večera.

Operite i isjeckajte paradajz i papriku. Procedite i isperite leblebije. Iseckajte kuvana jaja na kolutove ili četvrtine. Isjeckajte šampinjone ako su krupni. Stavite sve pripremljene sastojke u veću činiju.

Umutite jogurt (ili pavlaku) sa senfom, limunovim sokom, solju i biberom. Prelijte dresing preko salate. Pažljivo promiješajte da se sastojci sjedine. Sitno isjeckajte peršun i pospite preko. Ohladite salatu u frižideru prije služenja.

(MONDO/Stvar ukusa)