• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fino, lako se pravi i preukusno: Pileći ragu u sosu od bijelog vina

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Pileći ragu u sosu od bijelog vina je pravo fino jelo, lako za spremanje, a miriše i ima ukus kao da ste u dobrom restoranu.

 recept za Pileći ragu u sosu od bijelog vina Izvor: Printscreen/Youtube/Fleisch-Rezepte

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsa
  • 1 mali crni luk
  • 2 čena bijelog luka
  • 150 g bijelog grožđa bez koštica (otprilike 1 šolja)
  • 200 ml suvog bijelog vina 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 kašičica  senfa
  • 1 kašičica gustina (opciono, za zgušnjavanje)
  • 2 grančice svježeg ruzmarina
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ovaj pileći ragu u sosu od bijelog vina pravi je primjer kako jednostavne namirnice, uz malo truda i dobar recept, mogu dati jelo dostojno svečanog stola. Spoj piletine, suvog vina, kremastog sosa i nježne slatkoće grožđa stvara balans ukusa koji svima prija. Idealno za nedjeljni ručak, romantičnu večeru ili kada želite da iznenadite goste nečim neobičnim, a opet jednostavnim.

Savjet:

Da biste dobili još bogatiji ukus, piletinu prije prženja možete kratko marinirati u malo bijelog vina sa začinima poput ruzmarina i bibera. Takođe, ne žurite sa dodavanjem pavlake – kuvajte sos na tihoj vatri da se lijepo zgusne i ukusi prožmu. 

Piletinu isjecite na kockice ili trake, posolite i pobiberite. U dubljem tiganju zagrijte maslinovo ulje i puter, pa propržite sitno sjeckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte bijeli luk i kratko propržite, pa ubacite piletinu. Pržite je dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Sipajte vino i dodajte ruzmarin. Kuvajte 5–6 minuta dok alkohol ne ispari, a piletina upije arome. Dodajte grožđe, pavlaku i senf. Po potrebi dodajte kašičicu gustina razmućenog u malo hladne vode ako želite gušći sos. Kuvajte još 5–10 minuta na tihoj vatri, dok se sos lijepo zgusne i piletina potpuno omekša. Izvadite grančice ruzmarina, provjerite ukus i po potrebi dosolite.

Servirajte preko skuvanih taljatela.

(MONDO/Stvar ukusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop