Kuhinja

Kako da napravite savršeno kremast pire bez mlijeka

Autor Aleksandra Ljubičić

Napravite pire koji je nevjerovatno kremast i bogat, bez ijedne kapi mlijeka.

Kako da napravite savršeno kremast pire bez mleka
Izvor: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

Sastojci:

  • 8 krompira
  • 60 g putera 
  • So, biber i bijeli luk u prahu po ukusu
  • Sjeckani peršun (za posipanje)

Priprema:

Bez kapi mlijeka, a i dalje svilenkast, ukusan i bogat – ovaj krompir pire je dokaz da jednostavni sastojci mogu dati savršen rezultat. Tajna je u dobro skuvanom krompiru, maslacu i pažljivoj obradi do željene teksture.

Savjet:

Koristite bijeli krompir za najmekšu i vazdušastu teksturu i ne pretjerujte s miješanjem, da pire ne postane lepljiv.

Oljuštite krompir, isijecite na veće komade i stavite u šerpu s vodom da se kuva. Pustite da provri, pa kuvajte oko 20 minuta, dok krompir ne omekša (provjerite viljuškom). Ocijedite vodu i prebacite krompir u veću činiju. Dodajte puter, beli luk u prahu, so i biber. Izgnječite krompir dok ne postane gladak i kremast – ručno ili mikserom, po želji. Prebacite pire u činiju za serviranje i pospite sjeckanim peršunom.

Bonus video

Pročitajte još