• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IDEALAN UZ MESO: Grčki pire bez mlijeka i putera

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Isprobajte i recept za aromatični grčki pire krompir.

 Recept za grčki pire krompir Izvor: Shutterstock

Od krompira mogu da se prave razna jela i prilozi, a ubjedljivo najbolji je pire krompir. Svaka domaćica ima neku svoju tajnu kako da pire bude savršeno kremast, a i profesionalne kuvarice su otkrile trikove kojima se one služe. Pire može da se jede uz gulaš, ćufte, paprikaš, pohovano meso... Ako želite prilog koji će nadmašiti standardni pire krompir isprobajte skordaliju. Ovo je grčka verzija omiljenog priloga, a pravi se bez mlijeka i putera. Ujmesto toga dodaje se bijeli luk, badem i limunov sok. Uživajte!

Sastojci:
1/2 kg krompira
60 g blanširanih badema
4 čena belog luka
2-3 kašike limunovog soka
oko 50 ml maslinovog ulja
Za ukrašavanje:
1 mladi luk
peršun
kora limuna

Krompir isijecite na kockice i sipajte u šerpu, pa prelijte vodom. Kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još 15 minuta, tj. dok se krompir potpuno ne skuva. Isperite krompir vrućom vodom i ostavite sa strane. Bijeli luk i bademe izblendirajte, pa u prohlađeni krompir dodajte so i limunov sok, pa napravite pire. Po malo dodajte maslinovo ulje i napravite kremast prilog. Zatim dodajte izblendirane bademe i bijeli luk, pa promiješajte. Ukrasite sjekcanim mladim lukom, peršunom i rendanom koricom limuna.

(Stvar ukusa)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop