• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept za najukusniji krompir sa najhrskavijom korom

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Krompir je jedna od omiljenih namirnica, a od nje mogu da se prave najrazličitija jela.

 Recept za najukusniji krompir sa najhrskavijom korom Izvor: Stvar ukusa

Pečeni krompir spada u popularan prilog, a svaka domaćica ima neki svoj recept za pripremu. Svi ti recepti jesu odlični i pečeni krompir će biti ukusan, ali ako želite da bude savršen i da korica bude nevjerovatno hrskava, onda ispratite par savjeta koji će to omogućiti.

Prvo, bitno je da ga prethodno malo skuvate i to u vreloj vodi, to će pomoći da ivice omekšaju, ali da se unutra ne skuva. Ono što će koricu krompira učiniti hrskavijom jesu mast i soda bikarbona. Bitno je da krompir koji koristite ima što više skroba, a bikarbona će pomoći da ga izvučene na površinu što će rezultirati hrskavom koricom. Mast pomaže da korica dodatano krcka.

Sastojci:

2 kg krompira sa što više skroba
1 kašičica sode bikarbone
130 g masti
2-3 grančice ruzmarina
3 kašičice morske soli

Priprema:

Krompir oljuštite, operite i isecite sitnije. Ako su komadi sitniji nakon pečenja krompir će biti hrskaviji. Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa, pa dodajte kašičicu soli i sode bikarbone. Zatim sipajte krompir i kuvajte nekih 15 minuta. Procedite krompir i ostavite da se ohladi u cjediljci nekih 5 minuta. Malo protresite da uklonite vodu. U tepsiju sipajte mast i stavite u zagrijanu rernu na 10-15 minuta.

Krompir lagano sipajte u tepsiju i rasporedite, pa pecite sat vremena. Svakih 15 minuta promiješajte. Na pleh obložen pek papirom stavite grančice ruzmarina i so. Pecite 7-8 minuta, pa skinite iglice ruzmarina sa stabljike i stavite u blender, a dodajte i so. Pospite dobijenim začinom krompir i služite.

Stvar ukusa

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop