• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pita sa sjeckanim korama i jogurtom

Ova pita sa sjeckanim korama i jogurtom je odlična i topla i hladna – idealna za doručak, užinu ili ponijeti na posao.

 Pita sa sjeckanim korama i jogurtom Izvor: Printscreen/Youtube/Cookrate - Русский

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 300 g feta sira
  • 2 šolje jogurta
  • 1,5 šolja kisele vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 3-4 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so po ukusu
  • susam za posipanje
  • 1 žumance za premazivanje

Priprema:

Ova pita se ne slaže klasično, već se kore sijeku na trakice i miješaju direktno u fil – pa se priprema brže, a rezultat je sočna, mekana i bogata pita koju svi vole. Idealan je izbor kada želite domaću pitu, ali nemate vremena za razvijanje i slaganje.

Savjet:

Koristite gaziranu vodu – ona će pomoći da pita bude prozračna i mekana.

U velikoj posudi izmješajte izdrobljeni feta sir, jogurt, jaja, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, so. Odvojite 2 cijele kore, a ostatak isjecite na trakice (širine otprilike 2 cm), pa ih ubacite u pripremljeni fil i pažljivo promiješajte da se sve sjedini.

Pleh obložite papirom za pečenje i preko stavite 2 cijele kore koje vire van ivica – one će kasnije poslužiti za preklapanje. Sipajte cijelu smjesu sa trakastim korama u pleh, poravnajte i preklopite onim korama preko. Premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, ili dok pita lijepo ne porumeni.

(Stvar ukusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop