Kuhinja

Jeftin namaz od pileće džigerice i svježeg sira

Izvor mondo.ba

Ovaj namaz od pileće džigerice i svežeg sira ne traži ni puno novca ni puno vremena – samo malo pažnje i dobre volje.

Jeftin namaz od pileće džigerice i svežeg sira
Izvor: Printscreen/Youtube/Калнина Наталья

Sastojci:

  • 200 g pileće džigerice
  • 150 g svježeg sira 
  • 4 kuvana jajeta
  • 1 čen bijelog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • 4 kašike sitno sjeckanog zelenog povrća (mirođija, peršun ili kombinacija)

Priprema:

Domaći, jeftin i pun ukusa – ovaj namaz je idealan za doručak, večeru ili posluženje uz topli hleb ili krekere. Lako se sprema, a rezultat je kremast i ukusan namaz.

Savjet:

Ako želite još nježniju strukturu, dodajte kašiku pavlake ili malo maslaca pri blendanju.

Skuvajte jaja, pa ih oljuštite i ostavite da se prohlade. Očistite pileću džigericu od žilica i suvišnog masnog tkiva. Skuvajte džigericu u blago posoljenoj vodi 10–15 minuta, dok ne omekša. Propržite seckani bijeli luk kratko na maslinovom ulju dok ne zamiriše, ali pazite da ne zagori.

U blender stavite kuvanu džigericu, jaja, sir, bijeli luk sa uljem, so i biber. Izmiksajte sve do glatke i kremaste teksture. Dodajte sitno seckano zeleno povrće i promješajte ručno, da se zadrži svježina i tekstura. Ohladite u frižideru barem 30 minuta prije serviranja, da se ukusi sjedine.

(MONDO)