Kuhinja

Faširane šnicle od sira i piletine

Faširane šnicle od sira i piletine se brzinski prave, a djeca će ih rado jesti.

Faširane šnicle od sira i piletine, koje se brzo pripremaju
Izvor: prt scr / yt / Natashas Kitchen

Sastojci:

  • 450 g isjeckane kuvane piletine
  • 2 velika jajeta
  • 75 g majoneza
  • 40 g brašna
  • 3 kašike svježe mirođije, sitno isjeckane
  • 3/4 kašičice soli ili po ukusu
  • 1/8 kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica limunove kore, plus kriške limuna za serviranje
  • 150 g mocarela sira, rendanog
  • 2 kašike maslinovog ulja za prženje
  • 60 g prezli
Zašto je korisno jesti mirođiju?

Mirođija je niskokalorična biljka bogata nutrijentima. Jedna šolja (približno 8,9 grama) svježe mirođije sadrži oko 4 kalorije, 0,6 grama ugljenih hidrata, 0,3 grama proteina i 0,1 grama masti. Pored toga, bogata je vitaminima, posebno vitaminom A i C, i sadrži vlakna, mangan, folat i gvožđe.

Recept za faširane šnicle od sira i piletine:

Kako biste napravili šnicle, prvo u velikoj posudi za miješanje umutite 2 jajeta, majonez, brašno, 3 kašike mirođije, 1/2 kašičice soli, 1/8 kašičice crnog bibera i 1 kašičicu limunove kore. Dodajte isjeckanu piletinu i rendanu mocarelu, pa miješajte dok piletina ne bude dobro obložena tijestom.

Poklopite posudu i stavite smjesu u frižider na najmanje 30 minuta. Koristite kašiku za sladoled da biste podijelili smjesu na 12-15 komada, a zatim oblikujte pljeskavice debljine 1,2 cm. Umočite obe strane u prezle. Stavite veliki tiganj na srednju vatru.

Dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i polovinu šnicli. Pržite 3-4 minuta sa svake strane dok ne porumene, dodajući još ulja po potrebi. Ponovite sa preostalim pljeskavicama. Čim se šnicle sklone sa vatre, pospite ih solju i iscijedite svjež sok od limuna preko njih. Uživajte.

(StvarUkusa/Mondo)

Možda će vas zanimati